Traumapsykoterapia

Haluan mahdollistaa tapaamisella asiakkaalle kuulluksi ja nähdyksi tulemisen kokemuksen omana itsenään. Minulle on tärkeää että ilmapiiri on salliva ja kannatteleva, tunteita validoiva sekä toivoa ylläpitävä. 

Työtapani on perhe-ja verkostokeskeinen, mikä tarkoittaa lapsen lisäksi koko perheen sekä muiden lähiaikuisten kanssa työskentelyä. Minulle rakkain työtapa perustuu dialogisuuteen eli yhdessä tutkien ja ymmärtäen asiakasta ja hänen verkostoaan.


Toimintaterapia pohjakoulutuksen vuoksi minulla on osaamista myös elinsiirto ja kipuasiakkaista. Olen jatkanut kipukoulutuksissa käymistä ammattitaidon ylläpitämiseksi/ lisäämiseksi psykoterapiatyöhöni.



Terapiaprosessi on jokaisella oman näköisensä. Alussa käymme läpi terapian tavoitteita ja kohdennetaan työskentelyämme tarpeiden mukaisesti. Työskentely alkaa luottamuksellisen terapiasuhteen löytämisestä, kuulluksi tulemisesta ja yhdessä tärkeiden asioiden äärelle asettumisesta. Traumapsykoterapiassa on käytössä vaiheorientoitunut hoitomallia (vakauttaminen - traumamuistojen käsittely - uudelleen suuntautuminen). Terapiakerroilla voidaan hyödyntää myös muita opiskelemiani psykoterapian viitekehyksiä narratiivisuutta, ratkaisukeskeisyyttä, dialogisuutta, EMDR-työskentelyä  ja lääketieteellistähypnoosia tarpeen mukaisesti. Keskeistä on oman sisäisen turvallisuuden tunteen lisääntyminen ja omien kokemusten integroituminen omaan elämän tarinaan niin, ettei häiritsevyyttä tai mieleentunkeutuvuutta traumaattisista tapahtumista enää ole nykyhetkessä. Toimintataterapia pohjakoulutuksesta johtuen terapiakerroilla on mahdollista käyttää paljon toiminnallisia ja luovia menetelmiä. Psykoterapiassa voidaan hyödyntää taideterapeuttisiamenetelmiä, sillä olen aloittanut opinnot taidepsykoterapiakoulutuksessa 2023. Syksyllä 2023 aloitan myös Sensomotorisen psykoterapian lisäkoulutuksen.



Jaa tämä sivu